Pühapäeval, 21. jaanuaril 2018 toimus Adrenalin Arena Cup lastele II etapp.

 

Päev algas varakult ning põnevaid sõite jagus kogu päevaks.

50cc masinaklassis oli võistlejaid 45 ning lisaks A finaalile, sõideti ka lohutussõidud kahes jaos. Pika võistlejate rivi kiireim poiss oli soomlane Eeka Laaksonen (KTM), kes võitis nii kvalifikatsiooni kui ka mõlemad võistlussõidud. Teise koha võitles endale Enriko Peilman (KTM, RedMoto Racing, 1. sõit II, 2. sõit II), kolmas lätlane Toms Dankerts (1. sõit III, 2. sõit III).

Ka 65cc masinaklassis oli sõitjaid kolme vooru jagu, esikolmik aga kindel mõlemas sõidus– täpselt sama nagu võistlussarja esimesel etapil  – esimene Venemaa võidusõitja Elisey Oreshkin (KTM), teine soomlane Eelis Viemerö (KTM) ja kolmas AYR Racing Team’i sõitja Richard Paat.

85cc masinaklassi sõitudes jagus põnevust mõlemasse starti. Päeva favoriit, kvalifikatsiooni kindel võitja, Martin Michelis (KTM, Redmoto Racing) sai esimeses stardis esimesena minema, kuid enda apsaka tõttu tuli liidrikoht juba teisel ringil loovutada, kuigi hoog võeti kiirelt ülesse, siis sõidu lõpus takerdus Michelis ringiga mahajääja tagarattasse ja tuli leppida alles kuuenda kohaga. Sõidu võitis Kasper Kangasniemi (FIN, KTM), teine Edvard Bidzans (LAT, Husqvarna), kolmas Kasimir Hindersson (FIN, KTM). Teine sõit algas taaskord põnevalt, stardivõit Kangasniemile, kuid kohe tema kannul Michelis, kes väga sõiduvõitu ihaldas. Eestlase ebaõnneks aga takerdus ta viimastel ringidel taaskord mahajääja otsa ning leppida tuli kolmanda kohaga, teine Bidzans. Punktide arvestuses kokkuvõttes poodimil Kangasniemi 50p, Bidzans 44, Michelis 35.

125cc masinaklassi kvalifikatsiooni võitis Henry Vesilind (Sõmerpalu MK, KTM) ajaga 45,7, edestades oma lähimaid konkurente Kairo Katkosilti (Redmoto Racing) ja Ralfs Edgars Ozolinsi (LAT, Husqvarna) vastavalt 1 ja 1,1 sekundidaga. Esimeses sõidus võitiski Vesilind kindlalt, jättes selja taha 9,5 sekundiga Ozolinsi ja 19,3 sekundiga Allar Penti (Sõmerpalu MK, Yamaha). Teises sõidus sai aga hea stardi Katkosilt, kes näitas head kiirust, kaitses targalt oma positsiooni ja suutis tõrjuda kõiki Vesilinnu rünnakuid esimest kohta haarata. Teise sõidu võitiski Katkosilt, teine Vesilind, kolmas Ozolins. Poodiumi järjestus punktiarvestuses – Vesilind 47p, Katkosilt 43, Ozolins 42.

50junior klassi kiireim oli Enri Lustus (Sõmerpalu MK, Husqvarna), teine Jakob Burmann (RedMoto Racing, Husqvarna), kolmas Robin Robert Mooses (Äksi MK, KTM).

 

Võistluste tulemused üleval: https://speedhive.mylaps.com/Events/1489917

Fotod Maario Ehte: http://maariofoto.com/albums/adrenalin-arena-cup-for-kids-ii-race-2101201/

 

Adrenalin Arena tänab pikaajalist peatoetajaid ITM Electricut, A Le Coq’i, HMK Autot, lisaks korraldustiimi sujuvate võistluste toimumise, kiirabi ja Eesti kaitseväge ohutuse tagamise ning kõiki võistlejaid põnevate sõitude eest!

Võistlussarja viimane ja otsustav etapp sõidetakse 11. märts 2018