Adrenalin Arena Baltic Master II etapi võitis Andero Lusbo

12. veebruaril sõideti Sõmerpalu Motohallis Adrenalin Arena Baltic Master II etapp. MX Open masinaklassis näitas kiiremat aega kvalifikatsioonis Kagu MK sõitja Andero Lusbo (Yamaha), ajaga 43,52, edestades oma lähimaid konkurente Jan Jakobsoni (Sõmerpalu MK, Kawasaki) 0,3 sekunudi ja Joni Roosi (FIN, KTM) 0,7 sekundiga. Esimeses stardis sai hästi minema Jakobson, kes Lusbo ees juhatas pool sõitu. Siiski sai pikem kogemus võistlusrajal võitu ja Lusbo möödus 8. ringil noorest Sõmerpalu MK sõitjast, kolmas soomlane Joni Roos. Teises sõidus Lusbo midagi juhuse hooleks ei jätnud, hea start ja tugev sõit kindlustasid teise sõidu võidu ja ka kokkuvõttes esimese koha, Jan teine, Joni kolmas.

Väga põnevad sõidud toimusid MX BC masinaklassis, kus kvalifikatsioonis olid ühe sekundi sees koguni 8 meest, kiireim soomlane Veikka Mattila (KTM), teine Veikka kaasmaalane Leevi Timonen (KTM, -0006sek), kolmas Kagu MK sõitja Mikk Erm (Kawasaki, -0,27sek). Esimese sõidu võitis aga kvalifikatsiooni 7. mees Tommi Laine (FIN), tema järel kindlalt teine Veikka Mattila, kolmandale kohale võitles end Mikk Erm. Ajasõidu võtja Timonen aga tegi kohe sõidu alguses kukkumise ning jõudis finišisse alles neljandana. Teises sõidus asus taaskord sõitu vedama Mattila, kuid põnevas võidukihutamises möödusid temast nii Leevi Timonen kui ka Mikk Erm, esimese sõidu võitja Laine pidi aga teise sõidu sootuks katkestama. Kokkuvõttes tihedas punktide mängus esimene koht Timonenile (43p), teine Mikk Erm (43p), kolmas Veikka Mattila (43p).

Ka MX DE sõitudesse jagus põnevusi, päeva lõpus aga poodiumil Kenor Kotkas (44p, 1. sõit 2.; 2. Sõit 2., Carma MK, Honda), teine Marko Peltonen (41p, 1. sõit 5.; 2. sõit 1.), kolmas Mihkel Männamaa (40p, 1. sõit 4.; 2. sõit 3.Pärnu MK, KTM).

Mini MX masinaklassis pärjas taaskord sõite Heido Havam (HRC Eesti racing Team, Rotek), kes võitis kindlalt kvalifikatsiooni Raivis Levansi (LAT, Bucci Moto) ja Sasha Võsa ees (Pitpro). Esimeses sõidus otsustas Havam anda teistele korraliku edumaa, sest ratas takerdus stardipuusse ja sõitu tuli viimaselt kohalt alustada. Konkurent Levans sai minema aga esimesena, kuid juba esimesel ringil tehtud viga jättis hoopis lõunanaabri viimasele kohale. Esimest sõitu hakkas juhatama hoopis Marko Leppik, kuid konkurendid Havam ja Võsa suutsid tagant poolt tulla ja temast mööduda, sõidu lõppedes Havam esimene, Võsa teine, Lepik kolmas, Levans neljas. Teises stardis alustas sõitu juhtima Havam, Levans tegi taaskord sõidu alguses vea ning alustas tõusmist sõitjate rivi lõpust. Nagu ka esimeses sõidus, oli Võsa kiire ning suutis tagant poolt tõusnud Levansi möödumiskatsed tõrjuda. Teise sõidu kokkuvõttes – esimene Havam, teine Võsa, kolmas Levans, see oli ka poodiumi järjestus.

Naiste arvestuses oli taaskord kohal korralik sõitjate rivi (10 neidu). Päeva kiireim, nii ajasõidus kui ka võistlusstartides, oli venelanna Lubov Leontieva. Head hoogu näitas oma motokrossivõistluste debüüti teinud, Baltikumi üks parimaid trialisõitjaid, Keity Meier, olles esimene sõit teine Maarit Mäkineni ees, ning teine sõit kolmas Maarit Mäkineni järel. Kokkuvõttes Meierile poodiumil kolmas koht (42p), Mäkinenile teine (42p) ja Leontievale esimene koht (50p).

Adrenalin Arena Baltic Masteri viimane ja otsustav etapp sõidetakse 19. Märtsil 2017. Seniks aga adrenaliinirohkeid elamusi!

Fotod: Maario Ehte