Põnevust täis Adrenalin Arena Cup lastele 2015-2016 II etapp Sõmerpalu Motohallis

17. jaanuaril sõideti Sõmerpalus Adrenalin Arena Cup lastele 2015-2016 II etapp. Taaskord oli sõitjate rivi pikk ja nii mõneski klassis tuli seetõttu sõita kahes grupis.

Nagu heaks tavaks on saanud, siis kõige esimesena lubati stardipuu taha kõige pisemad, ehk 50juunior poisid ja tüdrukud, keda sel korral oli 25. Kvalifikatsiooni kiireim oli Kevin Nõgesmaa, kes edastas lähimat konkurenti Karl Kustav Terrast koguni 2 sekundiga. Ka esimeses sõidus oli Nõgesmaa kiireim, edestades teisi ligi poole ringiga, teine Kaarel Kutsar, kolmas Sigmar Retpap. Juuniorite teine start aga algas suure kukkumisega, kuhu takerdus ka esimese sõidu võidumees Kevin. Hea edumaa sai sisse Terras, kes juhatas sõitjate rivi pea pool sõitu, kuid siiski võttis Nõgesmaa oma ja alistas kõik oma vastased – kaks sõiduvõitu ja poodiumi kõrgeim koht autasustamisel, teine Kutsar, kolmas Terras.

50cc masinaklassi kindel võit läks Lätti Ricards Alens Galcins’ile, kes võitis nii kvalifikatsiooni kui ka mõlemad võistlussõidud. Teine koht läks samuti Lätti – Tomass Saicans, kes esimeses sõidus oli kolmas ja teises napil Sebastian Leoki ees teine. Nii pidigi leppima Sebastian, seekord võrdsete punktidega Tomassiga, poodiumi kolmanda astmega.

65cc masinaklassis oli samuti sõitjaid palju ja starditi kahes grupis. Eestlastel selles masinaklassis suurt midagi kaasa rääkida polnud, Mikk Kallion, kaheksanda kohaga, alles esimene eestlane. Võit läks Lätti Eduardz Biddzansile, teine venelane Elisej Oreshkin, kolmas taaskord lätlane Aleksis Araids.

Ka 85cc masinaklassi sõitjate rivi oli aukartust äratavalt pikk ja tasavägine, selleks, et sõita välja finaalkoht, pidid iga poiss tõsiselt pingutama. Kvalifikatsioonis oli 2 sekundi sees 10 poissi, neljast erinevast riigist!
Päeva vaieldamatult kiirem oli Jörgen-Matthias Talviku, kes sõitis ka 125cc poistest kiiremini ning ringiaeg 47.97 tegi silmad ette enamikele suurtele ratastele, kes eelmisel nädalavahetusel Baltic Master I etapil startisid. Kvalifikatsiooni esikolmikusse mahtusid veel Kenth Lusenberg ja Martin Michelis, kes küll võidusõitudel nii head minekut näidata ei suutnud ja sel korral poodiumile ei astunud. Talviku oli kiireim mõlemas, kontrollides mõlemaid sõite esimestest kurvidest alates. Kuigi mõlema sõidu esikolmikud olid samad – Talviku, Henry Vesilind ja Kairo Katkosilt, siis tegelikult toimus rajal tuline võitlus kohtade pärast – Vesilind oli esimeses stardis alles kuues ja tee teise kohani konarlik, teise sõidus aga sõitis viimasel ringil veel sõidu kiireima aja ning Talvikule kaotus finišis vaid 0,3 sekundit. Kairo esimene start oli hea, kuid teisel ringil langes ta koguni seitsmendaks, ning samuti tuli teha ära korralik töö, et tõusta poodiumi kohale, teises sõidus aga pidev kohtade vahetus ja võitlus soomlase Sampo Raino ja lätlase Kristers Sunaga.

Kahe sõidu kindel võit andis 125cc masinaklassis võidu lätlasele Toms Babrisele, teine soomlane Jami Niemelä, kolmas samuti soomlane, Matias Rasiki.

Sel korral jagunesid poodiumi kohad nii, kes aga kroonitakse Adrenalin Arena Cup latsele 2015-2016 aasta võitjateks, see selgub 6. märtisil, kui sõidetakse võistluste viimane ja otsustav etapp.

Adrenalin Arena tänab kõiki lapsi ja nende vanemaid, peakohtunikku Mati Pärnasalu, Kuperjanovi jalaväepataljoni sõduripoisse, auhinnalaua katjaid – ITM Electric OÜ, Roklin Ehitus OÜ, HMK Auto, A le Coq ning kõiki teisi, kes vähemal või suurema määral võistluste korraldamisele kaasa aitasid.
Kohtumiseni juba märtsis!

arena-3

arena-4

arena

arena2

arena6

Screen Shot 2016-01-18 at 09.31.45