Tanel Leok võitis Adrenalin Arena Baltic Master’i avaetapi

10. jaanuaril 2016 sõideti Adrenalin Arenal selle aasta esimene tõsisem sooloklasside võistlus, rajal võtsid mõõtu nii MX kui ka Mini MX masinaklasside esindajad.

Päev sai ilusa alguse, kui rajal asusid sõitma õrnemasoo esindajad, keda sel korral oli kogunenud 12. Parimat kiirust näitas noor venelanna Anastasia Ushakova, kes võitis nii kvalifikatsiooni, kui ka esimese sõidu. Teises sõidus tegi neiu aga eelviimasel ringil apsu ja ning lasi soomlase Maarit Mäkineni mööda, kokkuvõttes siiski 47 punktiga esimene koht, soomlanna 45 punktiga teine ja kolmandaks sõitis end kindlat Eesti neiu Kristiina Raba (42 punkti).

MX D/E masinaklassis oli võistlejaid palju ja nii otsustatigi sõita kahes grupis. Selles klassis eestlastel kõrgemate kohtade jagamisel sõnaõigust ei olnud, võit soomlasele Kim Hellmanile, teine koht läks Lätti Maris Feldmanisele, kolmas samuti meie põhjanaabrile Antti Rannikole.

Ka MX B/C kaks säravaimat kohta ei jäänud Eestisse, Tommi Laine ja Veikka Mattila viisid need pühapäeva viimase laevaga Soome. Eestlane Jens Udras, kes näitas head kiirust kvalifikatsioonis ja võitis kindlalt teise sõidu, pidi esimese sõidus kukkumise tõttu leppima sel korral tagasihoidlikult poodiumi madalaima, kolmanda kohaga.

Mini MX masinaklassi vaieldamatult päeva kiireim oli lätlane Raivis Levans, kes kvalifikatsioonis edastas lähimat konkurenti Marko Lepikut kolme sekundiga. Sõitudes polnud lätlasele samuti vastast, edestades enamikke võistlejaid koguni ringiga. Siiski suutsid head sõidud teha eestlased Marko Lepik, kes mõlemas sõidud kindel teine, ning Sasha Võsa, esimeses sõidus neljas, teises kolmas.
Mini MX-idel oli ka B sõit, kus kiireim lätlane Vilnis Teterovskis, teine Kalmer Kallikorm, kolmas Meelis Sarapuu.

Kui kõikide teiste sõitude säravamad kohad rändasid Eestist välja, siis MX OPEN A masinaklassis naabritel kõrgemate kohtade jagamisesse asja ei olnud. Seda põhjusel, et kohal oli tavaliselt MM radadel võistlev Tanel Leok, eelmise aasta Baltic Master tiitlivõitja Andero Lusbo ja MX2 Eesti meister Karel Kutsar. Esimesena sai stardipuud valima minna Kutsar, kes kvalifikatsioonis sõitis välja päeva kiirema aja 44,25, kuid seda vaid 0,04 sekundilise eduga Leoki ees, kolmas Lusbo, kaotus 1,5 sekundit. Esimese sõidus sai parima stardi Lusbo, kes juhatas võistlust Leoki ja Kutsari ees mitu ringi. Siiski võtsid poisid oma, Tanel möödus neljandal ringil, Karel üheksandal. Sõidu lõpus kaotus Leokile Kutsaril 4,4 ja Lusbol 15,9 sekundit. Teises sõidus Tanel midagi juhuse hooleks enam ei jätnud – hea start ja võistlejate rivi vedaja alates esimesest kurvist, sõidu teine Kutsar, kolmas Lusbo.

Sel korral jagunesid poodiumikohad nii, järgmine etapp juba sõbrapäeval – 14. veebruaril.

Rohkem adrenaliini, rohkem motokrossi!

Pildid: Maario Ehte
3

7

9