Adrenalin Arena lastevõistluse meistrid on selgunud!

Sel reedel, 20.03.2015 sõideti Sõmerpalu motohallis Adrenalin Arena Cup 2015 III etapp, mis oli ühtlasi selle sarja viimane ja otsustav sõit. Juba kolmandat aastat järjest toimuval lastevõistluselt võttis osa tavapäraselt palju lapsi, kes täis tahtmist ja võistluslusti, et üksteisega võidu kihutada.
Esimesena said rajale 17 kõige pisemat sõitjat. Nii kvalifikatsioonis kui ka sõitudes oli 50cc junior masinaklassis teistest kiirem Tanel Leoki vanim poeg Sebastian Leok (KTM, Sõmerpalu MK), kes kolme etapi kokkuvõttes võttis peaaegu maksimum punktidega (147p) sarja esikoha. Reedese sõidu teine poiss oli Kevin Nõgesmaa (mõlemas sõidus teine), kolmas poiss aga Rasmus Alan Truus (sõitudes neljas ja kolmas). Rasmus Alan sarja üldkokkuvõttes teine (108p), kolmas Leonards Neicenieks (102p).
50cc masinaklassis näitas ülimalt head kiirust nr 65 Romeo Pikand, kes kvalifikatsioonis edestas oma lähimat konkurenti 3.4 sekundiga. Ka sõitudes ei jätnud Romeo teistele suur sõnaõigust, võites kindlalt mõlemad stardid ja sõidud ning seega ka etapivõidu. Teine, mõlemas sõidus teine, Otto Mattias Rootalu, kolmas, samuti mõlemas sõidus kolmas, Hannes Hanimägi. Sarja kokkuvõttes oli Pikand aga teine (110p), esimene Richard Paat (121p), kes sel reedel poodiumile ei mahtunud, kolmas Otto Mattias Rootalu (109).
65cc masinaklassi poisse oli motohalli kogunenud nii palju, et sõidud ja kvalifikatsioon tuli teha kahes jaos. Kiireim poiss selles klassis oli soomlane Sampo Raino, kes edestas teisi nii kvalifikatsioonis kui ka mõlemates sõitudes (50p). Teiste poodiumikohtade peale käis aga tihe võitlus, kokkuvõttes siiski teine koht Lätti Edavrds Bidzansile (40p, esimeses sõidus neljas, teine sõit teine) ja kolmas koht Venemaale Ilias Krasnitskyle (38p, esimene sõit kolmas, teine sõit neljas). RedMoto sõitja Martin Michelis, kes esimeses sõidus kõva vastupanu ja publikule ratas rattas sõitu Sampoga pakkus, oli küll esimeses sõidus napilt teine (kaotus Rainole 6 sekudit), kuid teises sõidus kukkumine ning kuues koht kokkuvõttes poodiumikohta ei andnud. Sarja üldvõitja Sampo (142p), teine Bidzans (127p), kolmas Michelis (118p).
85cc masinaklassis posid pakkusid samuti põnevaid sõite. Sarja kindel liider Henri Vesilind (Honda, AYR Racing Team) võitis küll kvalifikatsiooni, kuid kukkus kohe esimese sõidu algusel ning pidi võistlejate rivi lõpust ette poole trügima hakkama, lõpetades esimese sõidu alles neljandana. Esimese sõidu võidu nimel võitlesid Kairo Katkosilt (KTM, Saku MK) ja Jörgen-Matthias Talviku (KTM, Pärnu MC), peale jäi Katkosilt 1.8 sekundiga, kolmas Kevin Sleng (KTM, Kose AMK). Teises sõidus Vesilind midagi saatuse hooleks enam ei jätnud, juhatades sõitu esimesest kurvist lõpuni. Samuti hea stardi saanud Katkosilt tegi vea kohe teises kurvist, Talviku aga kukkus kolmandas, seega pidi esimese sõidu kiiremad alustama sõitu tagaotsast, andes hea edumaa Slengile. Teise sõidu järjestus – Vesilind, Sleng, Katkosilt, kahe sõidu punktide kokku liites aga võit Saku Motoklubi esindajale, Kairo Katkosiltile (45p), teine Vesilind (43p), kolmas Sleng (42p). Adrenalin Arena Cup lastele 2015 sarja üldvõitja, nagu ka eelmisel aastal, on 143 punktiga Vesilind, teine Katkosilt (125p), kolmas Talviku (114p).
Loodame, et 125cc masinaklassi võistlejatel on juba kevad südames, mitte ei ole külm neid talvega ära võtnud, kuid millegi pärast oli just neid sõitjaid reedel halli kogunenud vaid kaks. Kiirem neist Reio Timmi (Husqvarna, Sõmerpalu MK), tema järel Samu Vehmas (Honda, FIN).
Adrenalin Arena tänab kõiki toetajaid, eesotsas perekond Michelist (ITM Electric), Roklin Ehitus, EMF, A le Coq, Eesti Kultuurkapitali, Mati Pärnasalu, Külvar Mandi kiirabi tiim. Suur tänu ajavõtjale Ardo Kauritile, vahvatele lipupoistele ja –tüdrukutele, abikohtunikele, teistele armsatele inimestele, kes korraldamisel kaasa aitasid ning muidugi suur kummardus lastele ja nende vanematele, kelleta antud võistlussari kuidagi toimuda poleks saanud!
Sarja kõigi masinaklasside kolme esimest sõitjat autasustatakse sügisel.
Adrenaliinirohket suve ja kohtume juba uuel hooajal uute võistlustega!