21.-25. oktoober vallutasid lapsed Sõmerpalu motohalli.

Adrenalin Arenal toimus juba teist aastat järjest laste sügiskoolivaheajal ulatuslik lasteprogramm, mis koosnes lastelaagrist, võistlusest ja esmaproovijatele suunatud lastehommikust.

Kohe esmaspäeval kolisid Euroopa suurimasse motokrossi sisehalli noored motosportlased, kellest noorim alles 4-aastane. Treenerite Avo Leoki ja Ardo Kaurit juhtimise all treenis ligi 30 last neli päeva nii motokrossirajal kui ka väljaspool seda. Peale motokrossitreeningute pöörati tähelepanu ka esmaabile ja füüsise treenimisele, samas ei puudunud laagrist ka lõõgastus ja mäng, tehti mootorratastega vigureid ning sulistati Pühajärve ujulas.

Reede hommikul oli motohall aga avatud esmaproovijatele. Koostöös Motokrossipisikuga anti seekord võimalus oma esimene mootorrattasõit teha 25 lapsele, mis oli ka lastehommikute senine rekord! Ka oma rattaga pisikesi põristajaid oli kokku kogunenud kümmekond.

Lõunast aga vahetasid võidusõitjad välja esmaproovijad, sest aeg oli alustada esimese etapiga kolmeosalisest karikasarjast Adrenalin Arena Cup lastele 2014.
Võisteldi neljas masinaklassis – 50junior, 50cc, 65cc ja 85cc, võistlejaid olid Võrumaa kuplite vahele võistlema kokku tulnud lausa neljast riigist – esindatud olid nii lätlased, soomlased, venelased ja muidugi eesti omad kiired sõidupoisid. Võistluspäev algas kõige pisemate – 50junior poistega. Selles klassis olid võistlemas nii alles esimesi sõite tegevad lapsed kui ka tõsised ralliässad, seega erinesid esiotsa ringiajad ja läbitud ringid oluliselt tagumise otsaga. Esimese koha saavutas 50junior masinaklassis Cris-Robin Laul, teisena astus poodiumile Hugo Nork (Motoextreme) ja kolmas Robin Randoja (Saku MK). Esikolmiku poisid võtsid osa ka lastelaagrist, ilmselt andis just see ka eelise teiste võistlejate ees.
50cc masinaklassis oli sõitjaid seekord kõige rohkem ning ka sõidud olid ülipõnevad. Kuigi esimese koha viis kindlat lõunanaabritele – lätlastele – Edvards Bidzans, olid teised kohad kuni finišilipu lehvimiseni lahtised. Tänu tublile esimesele sõidule, jäi teine koht siiski Eestisse, Mikk Martin Lõhmus (Freetime Racing) edestas kahe punktiga lätlast Karlis Reisulist.
65cc sõidud olid samuti tõelisel põnevad, ilusat võidusõitu pakkusid Allar Pent (Sinilind MK) ja Jörgen Matthias Talviku (Pärnu MC), võimsa tagaajamise lõpetas esimese kohaga mõlemas sõidus siiski Pent, jättes Talviku napilt teiseks. Kolmas oli tugeva teise stardi teinud Kenth Lusenberg (Freetime Racing).
85cc stardipuu langedes polnud samuti kohad jagatud, sest kvalifikatsioonisõidus olid kuus poissi kahe sekundi sees. Esimese sõidu võitis ka kvalifikatsioonis kiirem olnud lätlane Rainers Zuks, tema järel oli kõva lahingu ja 85cc debüüdi teinud Henry Vesilind (AYR Racing Team), kolmas Venemaa sõitja Makar Shatalav. Teise sõidu võitis aga hoopis Shatalav, teine Zuks, kolmas Marek Künnapas. Lõpparvestuses siiski järjekord Zuks, Shatalav ja Vesilind.

Teine etapp sõidetakse juba uuel aastal, 3. jaanuaril. Järgmine lastelaager toimub aga kevadkoolivaheajal. Lastehommikuid korraldavad Motokrossipisik ja Adrenalin Arena jooksvalt ning info nende kohta on alati mõned nädalad enne toimumist motohalli kodulehel üleval.

Täname kõiki toetajaid ja kaasamõtlejaid!
Eraldi tänu peakohtunik Mati Pärnasalule, lipumeestele, ajavõtule, alati vahvale meditsiini meeskonnale, Micheliste perekonnale, KTM-ile, A le Coqile, Kultuurkapitalile ja PRIA’le.

Adrenalin Arena Cup lastele 2014 esimese etapi detailsed tulemused SIIN!

Pilte lastenädalast SIIN!