10. juuli – SÕMERPALU RAHVUSVAHELINE STAADIONIMOTOKROSS VÄINO LEOKI`RÄNDKARIKALE

10. juulil, kolmapäeval jõuab taas kätte see aeg, kui Võrumaal, Sõmerpalus peetakse legendaarset Sõmerpalu motokrossi. Tänavu võisteldakse kuuendat korda Leokite motodünastia alusepanija Väino Leoki rändkarikale ja eelmise kahe aasta superfinaali võitja Jevgeni Bobrõšev on kinnitanud oma osalemist ka tänavu, et saada kolmandat korda oma nimi kaalukale karikale.

Venemaa parim krossisõitja, Honda World Motocross meeskonnaga MM-sarjas osalev Jevgeni Bobrõšev on võitnud Sõmerpalu motokrossi superfinaali kahel viimasel aastal ja tuleb ka tänavu Sõmerpallu selgete võiduplaanidega. Kuid selge on see, et lihtne see olema ei saa. Tanel Leok, kes vanaisa Väino Leoki rändkarika esimesena aastal 2008 võitis, oli mullu üsna lähedal, et karikas taas koju, Sõmerpallu jätta. Ka tänavu loodab Tanel stardis olla, kahjuks on kukkumine ja rangluumurd Briti meistrivõistlustel sundinud teda hetkel võistluspausile. Peakorraldaja Aivar Leok annab aga mõista, et Sõmerpalu motokrossile on oodata teisigi MM-sarja mehi ja see, kes Väino Leoki rändkarika võitjana pea kohale tõstab, selgub alles 10. juuli õhtul.

Tavapäraselt sõidavad Sõmerpalus tänavu maailmameistrivõistlustel ja Euroopa meistrivõistlustel osalenud MX1 ja MX2 sõitjad Inter klassides. Lisaks neile sõitjatele saavad nii MX1 kui MX2 Inter klassides osaleda Eesti ja Läti meistrivõistluste vastavate klasside hetke TOP 3 sõitjad. Seega on oodata viimaste aastate üht tihedama konkurentsiga Inter klasside sõite ja superfinaali.

Sõmerpalu motokrossi treeningud ja kvalifikatsioonid algavad 10. juulil kell 13.20, päeva oluliseimad sündmused hakkavad lahti kerima alates kella viiest pärastlõunal, mil alustatakse finaalsõitudega. Sõmerpalu motokrossi kulminatsiooniks on orienteeruvalt kell 20.45 algav superfinaal, enne mida leiab aset veel üks publiku lemmikstart – säärud. Superfinaali pääsevad MX1 Inter klassi kaheksa esimest ja MX2 Inter klassi neli esimest sõitjat. Võistluste korraldajal on õigus täiendada superfinaali osavõtjate koosseisu.

Kokku saab Sõmerpalu motokrossil näha 13 erineva klassi võistlejaid. Pilet Sõmerpalu motokrossile maksab 10 eurot ja allameetrimehed pääsevad sisse tasuta. Kõik piletid osalevad suures loosimises, mille peaauhinnaks on Husqvarna murutraktor koos käruga. Lisaks läheb loosi hulgaliselt teisi auhindu, nagu näiteks televiisor ja muruniitja.