28.04.2013 Karel Kutsar võitis kindlalt Aizputes Läti meistrivõistluste esimese etapi MX2 masinaklassis

Kutsar alustas päeva eduka kvalifikatsioonisõiduga, edestades lähimat konkurenti Karlis Sabulist 0.9 sekundiga, teised sõitjaid jäid maha juba rohkem kui viis sekundit.
Esimesest stardist sai Kutsar minema kolmandana, kuid tõusis võistlejate rivi etteotsa juba paari ringi möödudes, finišilipu lehvides oli poiss kasvatanud edumaad teistega 38 sekundit, teine oli Grints Filipsons omakorda vaid sekundilise edumaaga Tomass Silekia ees.
Teises stardis ei jätnud Kutsar midagi juhuse hooleks ning väljus stardikurvist esimesena, juhtides kogu sõitu lõpuni välja. Teisena ületas finišijoone taaskord Grints Filipsons, kolmas oli Andis Valts.
Kokkuvõttes napsaski Karel Kutsar ainsa eestlasena MX2 masinaklassis võistelnuna esimese Läti MV etapivõidu.

Karel Kutsar: “Rada oli raske, pikad sügavad kõvad sooned, kõva pinnas ja palju tehniliselt raskeid kurve, kuid samas oli see hädavajalik ja suurepärane treening eeloleval nädalavahetuse EM etapiks Portugalis. Enne Portugali etappi plaanin ma veel võistelda 1. mail Valimieras Superkaussil, kuhu ootan ka kõiki oma toetajaid kaasa elama!”